Belirli Gün ve Haftalar – Yeni Yönetmeliğe Göre (2024-2025)
1 Eylül 2018 tarihli ve 30522 sayılı Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile 2021-2022 eğitim-öğretim yılından itibaren okullar için belirli gün ve haftalar yeniden belirlenmiştir.
Yeni yönetmelikle okullarda kutlanılması veya anılması gereken belirli gün ve haftalar 60 tanedir. Tüm bu belirli gün ve haftalar ile amaçlanan ise Türk millî eğitiminin genel ve özel amaçlarına uygun etkinliklerin planlanmasıdır.
MEB Belirli Gün ve Haftalar, yeni yönetmelikle birlikte daha etkin kılınmak istenmektedir. Belirli gün ve haftalar ile ilgili faaliyetlere katılan öğrencilerin performansları veya ürünleri duyuru, dergi, gazete, duvar gazetesi, broşür, afiş, yıllık ve benzeri yayınlar olarak çıkarılabilir veya da okulun resmî internet sayfasında yayımlanabilir.
Yeni yönetmeliğe göre belirli gün ve haftalar içinde yer alan Mahallî Kurtuluş Günleri ve Atatürk Günleri ile Tarihî Günler gerçekleştiği tarihlerde anılacaktır.
Çizelge: 2024-2025 Belirli Gün ve Haftalar Çizelgesi yazımızın sonunda yer almaktadır.
Bu Yazının İçindeki Başlıklar:
Belirli Gün ve Haftalar
Belirli Gün ve Haftalar, Millî Eğitim Bakanlığı’nın İlköğretim ve Orta öğretim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği çerçevesinde, tüm okullarda yapılması kararlaştırılmış kutlama ve anma günleridir. 2024-2025 eğitim-öğretim yılı için hazırlanmış belirli gün ve haftalar aşağıda yer almaktadır. Bu belirli gün ve haftalar listesi 2 Eylül 2018 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından güncellenmiştir.
İlköğretim Haftası
İlköğretim Haftası, eylül aynın üçüncü haftasında (okulların açıldığı ilk hafta) kutlanır. Milli Eğitim Bakanlığı’nın televizyon ve radyo konuşmasıyla açılır. Okuma-yazma bilmenin ne kadar önemi bir şey olduğundan bahsedilir. Bir hafta boyunca bilginin önemi, bilginin topluma ve bilginin bireye kattıkları üzerinde durulur.
Öğrenciler Günü
Belirli gün ve haftalar içinde yer alan Öğrenciler Günü, Türkiye’ye özel değil, uluslararası bir gündür. Her kasım ayının on yedinci günüdür. Yani İlköğretim Haftasının son günüdür. Öğrenci eğitimini iyileştirmek üzerine çalışmalar yapılır. Bu çalışmalara öğrenciler de katılır ve onlarında görüşleri alınır.
Gaziler Günü
Gaziler Günü, Eylül ayının on dokuzuncu gününde kutlanır. 13 Eylül Sakarya Zaferi’nin ardından, 19 Eylül 1921 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk’e “Mareşal” ve “Gazi” unvanları verilmiştir. Ülkemizde 19 Eylül, Gaziler Günü olarak anılmaktadır. 24 Ağustos 2003 tarihinde düzenlenen yönetmeliğe göre uygulanmaktadır.
15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü
15 Temmuz hain darbe girişimi gününde askerlerin önüne cesurca atlayıp milletimizi kurtaran her şehidi andığımız, demokrasiyi andığımız, halk olarak birlik olup, hepimiziz ortak noktası olan milliyetimizi kurtardığımız gündür. Eğitim öğretim yılının 2. haftasında anma törenleri ve uygulamaları başlar.
Dünya Okul Sütü Günü
Dünya Okul Sütü Günü, her eylül ayının yirmi sekizinci gününde kutlanır. Bu günde insanları ve özellikle öğrencileri, süt ve süt ürünlerine teşvik etme amacıyla konuşmalar ve bazı uygulamalar yapılır. Genel olarak sütün ve laktozun faydalarından bahsedilir.
Mevlid-i Nebî Haftası
Mevlid-i Nebi Haftası’nın tarihini her yıl Diyanet İşleri Başkanlığı beliler. Bu hafta sadece İslam dinine mensup bireyler tarafından kutlanır. Kur’an-ı Kerim’e göre son peygamber olan Hz. Muhammed’in doğum haftası olup kutsal bir hafta olarak kabul edilir.
Hayvanları Koruma Günü
Hayvanları Koruma Günü, her ekim ayının dördüncü günü olarak belirlenmiştir. Bu günde yaşamamız için gerekli olan “doğa” ve “hayvan” figürlerine dikkat çekilerek, önemleri vurgulanır. Hayvanları ve doğayı korumak için neler yapabileceğimize neler yapabileceğimizden bahsedilir.
Ahilik Kültürü Haftası
Ahilik Kültürü Haftası, her ekim ayının sekiz ve on ikinci günleri arasında kutlanır. “Ahi” bu kelimenin köküdür ve “kardeşlik” anlamına gelmektedir. Aynı zamanda Anadolu’nun ticaretindeki dürüstlüğünde en önemli simgelerinde yer alan ahilik kültürü bu haftada anılmaktadır.
Birleşmiş Milletler Günü
Birleşmiş Milletler günü her ekim ayının yirmi dördüncü günü olarak belirlenmiştir. 24 Ekim 1945 tarihinde açılmış olan bu örgüt, 176 üyesi tarafından bu günü her yıl kutlamaktadır. Bu gün de genel olarak Birleşmiş Milletlerin neler yaptığından ve amaçlarının neler olduklarından bahsedilmektedir.
Cumhuriyet Bayramı
29 Ekim, Türkiye için çok önemli bir gündür. 29 Ekim 1923 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde saltanata ve Osmanlı İmparatorluğu’na son verilip Türkiye Cumhuriyeti ilan edilmiştir. O günden beri 29 Ekim tarihini Cumhuriyet Bayramı olarak kutlanır. Törenler düzenlenir, balolar yapılır, önemli konuşmalar verilir.
Tören: Bu konuyla ilgili olarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Töreni (2024-2025) başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz.
Kızılay Haftası
Kızılay Haftası, 29 Ekim günü başlar 4 Kasım günü sona erer. Bu haftada, Kızılay’ın önemli faaliyetlerinden, insanlar için neden önemli olduğundan ve Kızılay’a nasıl yardımcı olabileceğimizden bahsedilir.
Organ Bağışı ve Nakli Haftası
Kasım ayının her üçüncü günüde başlayıp, dokuzuncu gününde biten haftası, Organ Bağışı ve Nakli Haftası olarak belirlenmiştir. Bu haftada organ bağışı ve naklinin önemimden ve hangi koşullarda verilebileceğinden bahsedilir.
Lösemili Çocuklar Haftası
Lösemili Çocuklar Haftası, 2 ve 8 Kasım arası olarak belirlenmiştir. Bu haftada lösemili çocuklara dikkat çekilir ve yardıma ihtiyaçları oldukları hatırlatılır.
Atatürk Haftası
Atatürk Haftası, her yıl kasım ayının 10 ile 16. günleri arasında anılır. Atatürk’ün önemi, Türk toplumu için yaptıkları ve hayatından bahsedilir.
10 Kasım ise Atatürk’ün ölüm yıl dönümüdür. Mustafa Kemal Atatürk 10 Kasım 1938 tarihinde bu dünyaya veda etmiştir. Bu gün ulu önder Mustafa Kemal Atatürk için bir dakika saygı duruşunda durulur, İstiklal Marşı okunarak devam edilir. Gazi Mustafa Kemal’in mezarı Anıtkabir ziyaret edilebilir.
Tören: Bu konuyla ilgili olarak 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü Töreni başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz.
Dünya Diyabet Günü
Belirli gün ve haftalar içinde yer alan Dünya Diyabet Günü, kasım ayının on dördüncü günü olarak belirlenmiştir. Bu günde diyabet hastalığına dikkat çekilir. Yaş fark etmeksizin herkeste görülebileceği, belirtileri ve önlemlerinden bahsedilir.
Afet Eğitimi Hazırlık Günü
Afet Eğitimi Hazırlık Günü, kasım ayının on ikinci günü olarak kararlaştırılmıştır. Bu günde her türlü afet hakkında bilgilendirici konuşmalar yapılır. Tatbikatlar yapılır, gösteriler gösterilir.
Dünya Felsefe Günü
Dünya Felsefe Günü, her kasım ayının üçüncü perşembe günü olarak belirlenmiştir. Ancak son yıllarda 20 Kasım olarak tarihi güncellenmiştir. Ülkemizde 2002 yılından beri kutlanan bu gün, UNESCO tarafından belirlenmiştir. Bu günde, felsefenin toplumdaki barış üzerindeki etkileri ele alınır.
Dünya Çocuk Hakları Günü
Belirli gün ve haftalar içinde yer alan Dünya Çocuk hakları Günü, 20 Kasım tarihinde kutlanır. Bu günde çocukların uğradığı hak ihlallerine dikkat çekilir. 1989’da Birleşmiş Milletler tarafından kararlaştırılmıştır.
Ağız ve Diş Sağlığı Haftası
Ağız ve Diş Sağlığı Haftası, kasım ayının 21 ile 27. günleri arası olarak belirlenmiştir. Bu haftada ağız ve diş hastalıklarının önemine dikkat çekilir. Bazı okullara diş hekimleri uğrar ve çocukların dişlerini kontrol ederler.
Öğretmenler Günü
Öğretmenler Günü, her kasım ayının yirmi dördüncü günü olarak belirlenmiştir. Bu gün öğretmenlik yapan kimselerin onurlandırılması için belirlenmiştir. 24 Kasım 1928 tarihinde Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün bu unvanı kabul ediş günüdür.
Dünya Engelliler Günü
Dünya Engelliler Günü, her yıl aralık ayının üçüncü günüdür. Bu günde engelli vatandaşlarımıza, onların yaşadıkları zorluklara ve onlara nasıl yardım edebileceğimize dikkat çekilir.
Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Verilişi
Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, 5 Aralık 1934 tarihinde Türkiye kadın vatandaşlarına seçme ve seçilme hakkını tanımıştır. Böylelikle Türkiye’de bu hak birçok Avrupa ülkesinden önce verilmiştir.
İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası
İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası, her yıl 10 Aralık gününü içine alan hafta olarak kabul edilmiştir. Bu haftada insan hakları tüm insanlara tekrar hatırlatır ve demokrasinin ulusal egemenlik için ne kadar önemli olduğu vurgulanır.
Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası
Bu hafta, 12 ve 18 Aralık günleri arasında yer alır. Genel anlamda neden tutum yapmamız gerektiğini, nasıl yapabileceğimizden, yatırımın öneminden ve Türk mallarını tüketmemizin faydalarından bahsedilip buna yönelik çalışmalar yapılır.
Enerji Tasarrufu Haftası
Belirli gün ve haftalar içinde yer alan Enerji Tasarrufu Haftası, ocak ayının ikinci haftasıdır. Bu haftada enerji tasarrufunu neden yapmalıyız, nasıl yapabiliriz, yaparsak faydaları ne olur şeklindeki sorulara cevap verilir.
Vergi Haftası
Belirli gün ve haftalar içinde yer alan Vergi Haftası, şubat ayının son haftasıdır. Bu haftada, insanlara vergiyi neden verdiklerini, vermelerinin faydalarını, bu faaliyetin neden bir vatani görev olduğundan bahsedilir.
Sivil Savunma Günü
Belirli gün ve haftalar içinde yer alan Sivil Savunma Günü, şubatın yirmi sekizinci günü olarak belirlenmiştir. Bu günde sivil savunmanın tanımından, öneminden, askerliğin neden vatani bir görev olduğundan bahsedilir.
Yeşilay Haftası
Yeşilay Haftası, 1 Mart gününü içine alan hafta olarak belirlenmiştir. Bu haftada alkol, sigara, uyuşturucu gibi maddeleri neden kullanmamamız gerektiğinden, bu gibi şeylerin kötülüklerinden bahsedilir.
Girişimcilik Haftası
Belirli gün ve haftalar içinde yer alan Girişimcilik Haftası, Mart ayının ilk haftasını kapsar. Bu haftada girişimciliğin ne olduğundan, girişimcilikte sağlam adımların nasıl atılması gerektiğinden ve buna benzer konulardan bahsedilir.
Dünya Kadınlar Günü
Dünya Kadınlar Günü, 8 Mart olarak Birleşmiş Milletler tarafından belirlenmiştir. Kadınların başarılarını kutlamak amacı ile belirlenmiştir. Bu günde, günümüze kadar yaşamış olan önemli kadınlardan ve başarılarından bahsedilir.
Bilim ve Teknoloji Haftası
Belirli gün ve haftalar içinde yer alan Bilim ve Teknoloji Haftası, 8 ve 14 Mart günleri arası olarak belirlenmiştir. Bu haftada bilimin ve teknolojinin genel tarihinden, hayatımızdaki yerinden, öneminden ve sınırlarından bahsedilmektedir.
İstiklâl Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü
Her milletin bir marşı olması lazımdır. Türkiye Cumhuriyeti ise marş olarak İstiklal Marşı’nı 12 Mart 1921 tarihinde kabul etmiştir. Bunun için her mart ayının on ikinci gününde bunu ve bu 10 kıtalık şaheserin yazarı Mehmet Akif Ersoy’u anarız.
Tüketiciyi Koruma Haftası
Belirli gün ve haftalar içinde yer alan Tüketiciyi Koruma Haftası, mart ayının 15 ile 21. günleri arası olarak belirlenmiştir. Bu haftada tüketici mağdurlarından, tüketici haklarından ve dikkat edilmesi gereken şeylerden bahsedilir.
Şehitler Günü
18 Mart 1915 tarihinde, şanlı Türk ordusu Çanakkale destanını yazdı ve düşmanlara geçiş izni vermediler. Bu savaşta şehit düşen tüm askerlerimiz için 18 Mart gününde onları anarız, bu savaşta ne gibi fedakârlık yaptıklarını, savaşın zorlukları gibi konulardan bahsedilir.
Yaşlılar Haftası
Yaşlılar Haftası, Mart ayının 18 ve 24. günleri arası olarak belirlenmiştir. Bu haftada yaşlıların eli öpülür, onlara ziyarete gidilir. Aynı zamanda yaşlılar için bu hayatı daha kolay hale nasıl getirebileceğimiz gibi konularda konuşmalar yapılır.
Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası
21 Mart gününü içine alan hafta Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası olarak kabul edilmiştir. 21 Mart Nevruz; yeni gün yani yeni yılın ilk günü demektir. İlk Türkler yeni bir yaşam, yeni bir başlangıç demek olan bu tarihi günü, aynı zamanda Ergenekon’dan çıkış bayramı olarak da kutlamışlardır.
Orman Haftası
Belirli gün ve haftalar içinde yer alan Orman Haftası, mart ayının 21 ve 26. günlerini kapsayan haftadır. Bu haftada ormanlarımızın öneminden, neden ormanları korumamız gerektiğinden gibi konulardan bahsedilir.
Dünya Tiyatrolar Günü
Dünya Tiyatrolar Günü, 27 Mart olarak belirlenmiş bir gündür. Bu gün 1961’de Uluslararası Tiyatro Birliği tarafından kararlaştırılmıştır. Tiyatro gruplarının kutladığı bir gündür.
Kütüphaneler Haftası
Kütüphaneler Haftası, mart ayının son pazartesi gününü kapsayan haftadır. 1964’ten beri kutlanan bu haftadaki ama okumaya teşvik ve bilinçlendirmedir. Halk kütüphanelere davet edilir.
Kanser Haftası
Belirli gün ve haftalar içinde yer alan Kanser Haftası Nisan ayının ilk gününden yedinci gününe kadar devam eder. Bu haftadaki asıl amaç kanser hastalığına farkındalığı arttırmaktadır. Halk bilinçlendirilir ve hastalık vurgulanır.
Dünya Otizm Farkındalık Günü
Dünya Otizm Farkındalık Günü, adından da anlaşılabileceği üzere otizm hastalığına farkındalığı arttırmak üzerine belirlenmiştir. Her 2 Nisanda Otizm Hastalığı üzerine konuşmalar verilir, sunumlar yapılır.
Kişisel Verileri Koruma Günü
Kişisel verilerin korunması konusunda ulusal düzeyde farkındalık ve bilinç oluşması oluşturmak için 7 Nisan günü Kişisel Verileri Koruma Günü olarak belirlenmiştir.
Dünya Sağlık Günün/Dünya Sağlık Haftası
Dünya Sağlık Haftasında, birçok insan için en başta gelen değerlerden biri olan sağlık konusu ele alınır ve sağlığımızı nasıl koruyabiliriz, daha sağlıklı bir toplum için neler yapılabilir gibi sorulara cevap bulunup sunumlar yapılır. Bu hafta, Nisan ayının 7 ve 13. Günleri arasında yer alır.
Turizm Haftası
Belirli gün ve haftalar içinde yer alan Turizm Haftasında, ülkemizin de en önemli geçim kaynaklarından birisi olan turizm konusu ele alınır. Turizmi sağlamak için neler yapılabilir, turizm neden önemlidir, nerelerde turizm yapılmalıdır gibi sorulara cevap verilen konuşmalar ve sunumlar düzenlenir. Bu hafta, 15 ve 22 Nisan günlerini kapsayan haftadır.
Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
23 Nisan 1920 tarihinde, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ile arkadaşları birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açarak cumhuriyet ve demokrasi yolunda çok önemli bir adım attılar. Ulu önder Mustafa Kemal bu günü, çok sevdiği ve milletin geleceği olan çocuklara armağan etmiştir. Aynı zamanda demokrasinin önemli adımlarından olan bu gün, Ulusal Egemenlik Bayramı olarak da kutlanmaktadır. Bu günde okullardan meydanlara yürüyüşler düzenlenir, ülke genelinde törenler yapılır ve günün öneminden bahsedilir.
Dünya Fikrî Mülkiyet Günü
Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı’nın yürürlüğe girdiği gün olan 26 Nisan tarihinde Dünya Fikri Mülkiyet Günü olarak kutlanmaktadır. Bu günde, fikri mülkiyetlerin ülkelerin ekonomik, siyasi ve sosyal anlamdaki gelişmeleri üzerine etkilerinden bahsedilir.
Kût´ül Amâre Zaferi
Bu zafer, Türklerin birinci dünya savaşındaki en büyük ikinci zaferi olarak geçer. Kût´ül Amâre Zaferi, 29 Nisan 1916 tarihinde, şanlı Türk ordusu Kut şehrinde tüm İngiliz birliklerini rehine alarak gerçekleştirilmiştir.
Bilişim Haftası
Belirli gün ve haftalar içinde yer alan Bilişim Haftası, mayıs ayının ilk haftası olarak belirlenmiştir. Hayatımızın birçok yerinde bulunan bilişim teknolojisi, bu günlerde okullarımızda vurgulanmaktadır. Bilişim teknolojilerinden nasıl yararlanmamız gerektiğini, ne kadar kullanmanın zararlı olacağı gibi konuları ele alan sunumlar ve konuşmalar yapılır.
Trafik ve İlkyardım Haftası
Trafik ve İlkyardım Haftası, ilkokullarda ders olarak da verilen trafik, trafik kuralları gibi konuları; ilkyardımın önemi basitçe nasıl yapılabileceği gibi konuları ele alan bir haftadır. Mayıs ayının ilk haftası olarak belirlenmiştir.
İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası
İş yerlerinin birçoğunda tabela olarak da görebileceğimiz “Önce Güvenlik” adlı sloganını detaylarıyla açıklayan bu hafta mayıs ayının dördüncü ve onuncu günlerini kapsayan haftasıdır. İş güvenliğinin nasıl sağlandığını, güvenliksiz işin neden yapılamayacağı gibi soruları cevaplayan sunumlar ve konuşmalar yapılır.
Vakıflar Haftası
İnsanlar arasındaki yardım duygusunu geliştirmek, dayanışmanın önemini anlatmak ve anımsatmak amacı ile Mayıs ayının 2. haftası Vakıflar Haftası olarak kutlanmaktadır.
Anneler Günü
Annelerimiz bizleri dokuz ay karınlarında taşıdıktan sonra şefkatleri hiç azalmadan bizleri bugünlere kadar getirmişlerdir. Bizi ellerinden geldiğince hiçbir şeyden eksik bırakmayan annelerimiz onurlandırmak ve sevindirmek amacıyla, mayıs ayının ikinci pazarı Anneler Günü olarak ilan edilmiştir. Bu günde, annelik duygusunu yaşayan kişiler aranır günleri kutlanır.
Engelliler Haftası
10 Mayıs ile 16 Mayıs arasında, Birleşmiş Milletler’e üye olan 156 ülkede aynı tarihlerde kutlanan bir haftadır. Bu hafta boyunca; engellilik sorunu, engelliliğin önlenmesi ve engellilerin eğitimi konusu ile ilgili etkinlikler yapılır.
Müzeler Haftası
Belirli gün ve haftalar içinde yer alan Müzeler Haftası, her yıl 18-24 Mayıs tarihleri arasında kutlanır. Bu hafta boyunca Türkiye’deki kültür varlıkları tanıtılır ve eski eserlerin korunmasının önemi üzerinde durulur. Müzeler Haftası boyunca Türkiye’deki tüm müzeler ücretsiz olarak ziyarete açılır.
Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı
19 Mayıs 1919 tarihinde, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, Bandırma vapurundan Samsun’a adım atarak milli mücadele sürecini başlatmıştır. Daha sonrasında bu gün, hem günü anmak hem de Mustafa Kemal Atatürk’ü anma amacıyla bu gün bayram ilan edilmiştir. Daha sonrasında gençlere armağan edilip sporun önemi vurgulanmıştır. 19 Mayıs’ta okullarda yürüyüşler düzenlenir, ülkede trenler yapılır, günün anlam ve önemini anlatan konuşmalar ve sunumlar yapılır.
Etik Günü
Kamu Görevlileri Etik Kurulu, etik kültürünü toplumda yerleştirmek ve etik uygulamaları gözetlemek için çalışmalar yapmaktadır. Bu doğrultuda 2008 yılından itibaren her yıl 25 Mayıs günü Türkiye genelinde Etik Günü olarak kutlanılmaktadır.
İstanbul’un Fethi
6 Nisan-29 Mayıs 1453 tarihleri arasındaki kuşatmanın sonucunda Fatih Sultan Mehmet komutasındaki Osmanlı birlikleri Bizans İmparatorluğu’nun başkenti İstanbul’u ele geçirmiştir. İstanbul’un Fethi her yıl 29 Mayıs günü kutlanmaktadır.
Çevre Koruma Haftası
Doğa ve çevre hayatımızda çok önemli yerler kaplamaktadır ancak insanoğlu doğayı katledip, çevreyi kirletmektedir. Bunun gibi sebeplerden dolayı haziran ayının ikinci haftası, Çevre Koruma Haftası olarak belirlenmiştir. Bu haftada doğanın ve çevrenin önemi vurgulanıp nasıl koruyabileceğimizden bahsedilir.
Babalar Günü
Babalarımız, biz doğduğumuzdan bizleri korumuşlar, sevmişler, bizler için ellerinden ne geliyorsa ortaya koymuşlardır. Herkes küçükken kendi babasını dünyanın en güçlü insanı zannederdi çünkü onlar bizim için her şeyi göze alırlardı. Bu yüzden, haziran ayının üçüncü Pazar günü Babalar Günü olarak ilan edilmiştir. Bu günde babalık hissini yaşamış herkes aranır, günleri kutlanarak onurlandırılır.
Zafer Bayramı
30 Ağustos 1922 tarihinde sona eren Büyük Taarruz‘u anmak amacı ile bayram ilan edilmiştir. Başkumandan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde şanlı Türk ordusu, dört bir yandan işgal edilmeye çalışılan bu güzelim yurdumuzu kahramanca mücadeleleri ile düşmanlardan korumuşlardır.
2023-2024 Belirli Gün ve Haftalar Çizelgesi (Yeni Yönetmeliğe Göre)
2023-2024 Belirli Gün ve Haftalar Çizelgesi pdf olarak bilgisayarınıza indirmek için aşağıdaki görsele tıklayabilirsiniz.
Belirli Gün Ve Haftalar – Yeni Yönetmeliğe Göre (2019-2020) adlı bu yazı benim için çok yararlı oldu. Bu yazı sayesinde okulda boş boş oturabileceğim günlerin hangi günler olduğunu öğrendim. Bence bu günler biraz daha arttırılmalı ki bizde ders bunalımlarından kurtulup kendimize vakit ayrılalım ( ya da derslere çalışalım ki risk grubuna düüşmeyelim). -b